Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

KMÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMA TÜYOLARI ANLATILDI

Dünya 25.12.2024 - 11:06, Güncelleme: 25.12.2024 - 11:06 287 kez okundu.
 

KMÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMA TÜYOLARI ANLATILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ile Spor ve Kültür Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Üçten Doksan Üç’e Yaşam Kalitesini ve Wellness’ı Geliştirmek’ konulu konferans düzenlendi.
KMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Ali Gürbüz Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sefa Lök, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı. Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Zorba’nın konuşmacı olduğu konferansın selamlama konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, gençleri bilgilendirmek için üniversitemize konuk olan Prof. Dr. Erdal Zorba’ya ve programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. “Sağlıklı, üretken ve kendisiyle barışık bir toplumun oluşması ve yaşam kalitesini artırmak için spor gereklidir” Spor yapmanın yaşı olmadığını ve artık üç yaşında çocukların bile spor yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Erdal Zorba, “Sağlık ile ilgili yaşam kalitesi hastalığın olmaması yanında, kişinin fiziksel, sosyal ve psikolojik açıdan aktif olmasını, kendisini iyi hissetmesini ve yaşam memnuniyetini kapsar. Yaşam kalitesi; öz saygı, yaşam memnuniyeti, iyilik hali, mutluluk, sağlık, itibar, fonksiyonel durum ve düzenin iyi olmasıdır. Yaşam kalitesinin göstergeleri; fiziksel ve maddi iyilik hali, sosyal yaşama katılımı sağlayan aktivitelerde tatminkarlık, psikolojik durum, fonksiyonel yetenek, aile ve arkadaşlarla ilişkilerinde tatminkarlık ve gelecek ile ilgili oryantasyondur. Yaşam kalitesi göstergeleri, kişinin karakterine, yaşamı algılayış biçimine ve sosyo kültürel alışkanlıklarına bağlı olarak değişim gösterir. Düzenli yaşam alışkanlıklarının tamamına sahip olanlarla, hiçbirine sahip olmayanlar arasında 30–40 yıllık bir fark olduğu bulunmuştur. Sağlıklı, üretken ve kendisiyle barışık bir toplumun oluşması ve yaşam kalitesini artırmak için spor gereklidir. Her şeye rağmen daha genç olmak için, kimliğinizdeki doğum yılınızı boş verin. Düşüncelerinizle, merakınızla, coşkularınızla, zevklerinizle ve hatta giyiminizle genç yaşamaktan asla vazgeçmeyin. Her gün yeni bir şey öğrenin, daima bir amacınız olsun. Yeni alışkanlıklar edinmekten korkmayın. Güneşten korunun, iyi beslenin. Ve en önemlisi, spor yapın.” dedi. Konferans, öğrencilerin merak ettiği soruların yanıtlanmasının ardından hediye takdimleri ile sona erdi.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ile Spor ve Kültür Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Üçten Doksan Üç’e Yaşam Kalitesini ve Wellness’ı Geliştirmek’ konulu konferans düzenlendi.

KMÜ Spor Bilimleri Fakültesi Ali Gürbüz Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sefa Lök, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Zorba’nın konuşmacı olduğu konferansın selamlama konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, gençleri bilgilendirmek için üniversitemize konuk olan Prof. Dr. Erdal Zorba’ya ve programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Sağlıklı, üretken ve kendisiyle barışık bir toplumun oluşması ve yaşam kalitesini artırmak için spor gereklidir”

Spor yapmanın yaşı olmadığını ve artık üç yaşında çocukların bile spor yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Erdal Zorba, “Sağlık ile ilgili yaşam kalitesi hastalığın olmaması yanında, kişinin fiziksel, sosyal ve psikolojik açıdan aktif olmasını, kendisini iyi hissetmesini ve yaşam memnuniyetini kapsar. Yaşam kalitesi; öz saygı, yaşam memnuniyeti, iyilik hali, mutluluk, sağlık, itibar, fonksiyonel durum ve düzenin iyi olmasıdır. Yaşam kalitesinin göstergeleri; fiziksel ve maddi iyilik hali, sosyal yaşama katılımı sağlayan aktivitelerde tatminkarlık, psikolojik durum, fonksiyonel yetenek, aile ve arkadaşlarla ilişkilerinde tatminkarlık ve gelecek ile ilgili oryantasyondur. Yaşam kalitesi göstergeleri, kişinin karakterine, yaşamı algılayış biçimine ve sosyo kültürel alışkanlıklarına bağlı olarak değişim gösterir. Düzenli yaşam alışkanlıklarının tamamına sahip olanlarla, hiçbirine sahip olmayanlar arasında 30–40 yıllık bir fark olduğu bulunmuştur. Sağlıklı, üretken ve kendisiyle barışık bir toplumun oluşması ve yaşam kalitesini artırmak için spor gereklidir. Her şeye rağmen daha genç olmak için, kimliğinizdeki doğum yılınızı boş verin. Düşüncelerinizle, merakınızla, coşkularınızla, zevklerinizle ve hatta giyiminizle genç yaşamaktan asla vazgeçmeyin. Her gün yeni bir şey öğrenin, daima bir amacınız olsun. Yeni alışkanlıklar edinmekten korkmayın. Güneşten korunun, iyi beslenin. Ve en önemlisi, spor yapın.” dedi.

Konferans, öğrencilerin merak ettiği soruların yanıtlanmasının ardından hediye takdimleri ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yesilermenekgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.