Karaman’ın Yeni Valisi Mehmet Fatih Çiçekli

Merakla beklenen 2024 yılı Valiler Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yeni kararnameye göre 16 ilin valisi değişti. Valisi değişen iller arasında Karaman’da yer aldı. 

Kararnameyle H.Engin Sarıibrahim Mülkiye Baş Müfettişliğine atanırken, yeni Karaman Valisi aslen Bayburt'lu olan Mehmet Fatih Çiçekli oldu.

Vali Mehmet Fatih ÇİÇEKLİ Kimdir?

1976 Bayburt doğumlu olan Mehmet Fatih ÇİÇEKLİ, ilkokulu Ankara/Sincan'da, ortaokul ve liseyi Ankara Merkez İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 

Yaklaşık 7 sene Rekabet Kurumu`nun çeşitli birimlerinde çalıştıktan sonra 2004 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti.
 
Mülki İdare Amiri olarak sırasıyla Ordu/Çaybaşı, Bursa/Büyükorhan, Antalya/Gündoğmuş ilçelerinde vekâleten, Karabük/Yenice, Iğdır/ Aralık ve Elazığ/Palu ilçelerinde ise asaleten görev yaptı. Bu arada vatani görevini İstanbul Merkez Komutanlığı`nda Disiplin Subayı Deniz Teğmen rütbesiyle tamamladı. Görevi sırasında İçişleri Bakanlığı tarafından “The University of Sheffield`da Pre-MBA Eğitimi” almak üzere 9 ay süre ile İngiltere`ye, son dönemde de 1 aylık süre ile “Çin Devlet Sistemi Hakkında Eğitim Proğramı” kapsamında Çin Halk Cumhuriyetine gönderildi. Karabük/Yenice Kaymakamlığı sırasında yaptığı çalışmalar ve özellikle ilçenin turizme kazandırılması konusundaki proje faaliyetleri nedeniyle 2010 yılında "Türk İdareciler Derneği" tarafından "Vali Hüseyin Öğütcen - Yılın İdarecisi" ödülüne layık görüldü ve ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden aldı. 

Kendisi gibi Mülki Amir olan Esengül KORKMAZ ÇİÇEKLİ Hanfendi ile evli olan Karaman Valisi Çiçekli, Yavuz Selim ve Muhammed Ali isimli iki erkek çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.