Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

KARAMAN’DA İLK DEFA LAPAROSKOPİK YÖNTEMLE KALIN BAĞIRSAK KANSERİ AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

11.03.2022 - 15:16, Güncelleme: 03.01.2023 - 04:23 2169+ kez okundu.
 

KARAMAN’DA İLK DEFA LAPAROSKOPİK YÖNTEMLE KALIN BAĞIRSAK KANSERİ AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Günümüzde pek çok sağlık sorununun tedavisinde tıpta gelişen yeni yöntemler sayesinde daha başarılı sonuçlar alınıyor. Bu sağlık sorunları arasında yer alan kanser türlerinin tedavisinde kullanılan kapalı yöntemler, hastalara daha uzun ve kaliteli bir yaşam fırsatı verebiliyor. Kadın ve erkeklerde can kaybına neden olan kanser türleri arasında üçüncü sırada yer alan ve sıklıkla 50 yaş üstü kişilerde görülen kalın bağırsak kanserine artık gençlerde de rastlanıyor. Kalın bağırsak kanserinin gençlerde görülme nedeni kötü çevresel koşullar ve genetik faktörlerin yanı sıra tanı yöntemlerindeki gelişmeler olarak görülüyor. Kanserle mücadelede büyük bir avantaj sağlayan erken tanı sayesinde tedavide başarı şansı çok daha fazla oluyor. Kalın bağırsak kanserlerinin tedavisinde kapalı cerrahinin yaygın olarak kullanılması ve bu alanda yaşanan gelişmeler kanserli kişilere daha uzun ve kaliteli yaşamın yolunu açıyor. Açık ve kapalı ameliyat arasındaki farklar Geçmişte kalın bağırsak kanseri ameliyatlarında kişinin karın bölgesinde 40-50 cm’lik kesiler açılıyordu. Kişinin duyduğu acı daha fazla oluyor, hastanede kalma süresi uzun oluyordu. Günlük yaşama dönmek daha fazla zaman alıyordu. Komplikasyon oranı da daha fazla olan açık cerrahide, hastaların yaklaşık yüzde 10’unun ileriki yıllarda ameliyat yeri fıtığı ve yapışıklığa bağlı bağırsak tıkanıklığı nedeniyle tekrar ameliyat edilmesi gerekiyordu. Oysa bugün, laparoskopik cerrahi, tek port (tek delikten) cerrahi ve robotik cerrahi gibi kapalı yöntemler karında açılan 2-3 cm’lik küçük kesilerle yapılıyor. Hastanede yatış süresini belirgin şekilde azaltan kapalı yöntemler sayesinde kişiler çok daha az ağrı duyuyor ve ameliyat sonrası kısa sürede normal yaşantılarına dönebiliyor. Estetik görüntü çok iyi olduğu gibi ameliyatlardan sonra fıtık ve bağırsak tıkanıklığı gibi sorunlara da çok nadiren rastlanıyor.

Günümüzde pek çok sağlık sorununun tedavisinde tıpta gelişen yeni yöntemler sayesinde daha başarılı sonuçlar alınıyor. Bu sağlık sorunları arasında yer alan kanser türlerinin tedavisinde kullanılan kapalı yöntemler, hastalara daha uzun ve kaliteli bir yaşam fırsatı verebiliyor.

Kadın ve erkeklerde can kaybına neden olan kanser türleri arasında üçüncü sırada yer alan ve sıklıkla 50 yaş üstü kişilerde görülen kalın bağırsak kanserine artık gençlerde de rastlanıyor. Kalın bağırsak kanserinin gençlerde görülme nedeni kötü çevresel koşullar ve genetik faktörlerin yanı sıra tanı yöntemlerindeki gelişmeler olarak görülüyor. Kanserle mücadelede büyük bir avantaj sağlayan erken tanı sayesinde tedavide başarı şansı çok daha fazla oluyor. Kalın bağırsak kanserlerinin tedavisinde kapalı cerrahinin yaygın olarak kullanılması ve bu alanda yaşanan gelişmeler kanserli kişilere daha uzun ve kaliteli yaşamın yolunu açıyor.

Açık ve kapalı ameliyat arasındaki farklar

Geçmişte kalın bağırsak kanseri ameliyatlarında kişinin karın bölgesinde 40-50 cm’lik kesiler açılıyordu. Kişinin duyduğu acı daha fazla oluyor, hastanede kalma süresi uzun oluyordu. Günlük yaşama dönmek daha fazla zaman alıyordu. Komplikasyon oranı da daha fazla olan açık cerrahide, hastaların yaklaşık yüzde 10’unun ileriki yıllarda ameliyat yeri fıtığı ve yapışıklığa bağlı bağırsak tıkanıklığı nedeniyle tekrar ameliyat edilmesi gerekiyordu. Oysa bugün, laparoskopik cerrahi, tek port (tek delikten) cerrahi ve robotik cerrahi gibi kapalı yöntemler karında açılan 2-3 cm’lik küçük kesilerle yapılıyor. Hastanede yatış süresini belirgin şekilde azaltan kapalı yöntemler sayesinde kişiler çok daha az ağrı duyuyor ve ameliyat sonrası kısa sürede normal yaşantılarına dönebiliyor. Estetik görüntü çok iyi olduğu gibi ameliyatlardan sonra fıtık ve bağırsak tıkanıklığı gibi sorunlara da çok nadiren rastlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yesilermenekgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.