Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

İL GENEL MECLİS BAŞKANI EYYUP ÇAYIR’IN 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

11.03.2022 - 15:09, Güncelleme: 03.01.2023 - 04:23 2289+ kez okundu.
 

İL GENEL MECLİS BAŞKANI EYYUP ÇAYIR’IN 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

Başkan Çayır mesajında; ''Milletimizin milli ve manevi duygu ve değerlerini edebi bir dille en iyi şekilde ifade eden İstiklal Marşı gibi bir eser, ancak milletimizin verdiği mücadelenin bizzat içerisinde yer alan, ön ayak olan, bilgi ve heyecanını milletle paylaşan Mehmet Akif ERSOY gibi büyük bir şahsiyet tarafından kaleme alınabilirdi. İstiklal Marşı bizler için yalnızca bir marş değil, tarihten silinmek istenen bir milletin istiklâlini hangi fedakârlıklara katlanarak nasıl kazandığını anlatan bir destan, her bir dizesiyle geçmişten günümüze gelen ve sonsuza dek korunması gereken manevi bir mirastır. Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.                                          Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım; Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak milletimizin istiklal mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızı aynı his ve milli heyecanla okumaya devam edecek; milli varlığımıza yönelik her türlü tehdit ve ihanete karşı gözümüzü kırpmadan mücadele vermeye ve devletimizin bekası söz konusu olduğunda tüm imkânlarımızla sonuna kadar milletimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 101. yılı vesilesi ile Milli Marş yazma yarışmasına para ödülü olduğu için katılmak istemeyen Mehmet Akif ERSOY,” Milli Marş kesinlikle para ile satılmaz.” diyerek, hiçbir ücret almadan İstiklal Marşını yazmıştır.  Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve minnetle anıyorum. Sözlerime Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’’ sözleriyle son verirken, vatanımızın bütünlüğü ve Türk milletinin birliği uğruna canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyorum.''dedi

Başkan Çayır mesajında;

''Milletimizin milli ve manevi duygu ve değerlerini edebi bir dille en iyi şekilde ifade eden İstiklal Marşı gibi bir eser, ancak milletimizin verdiği mücadelenin bizzat içerisinde yer alan, ön ayak olan, bilgi ve heyecanını milletle paylaşan Mehmet Akif ERSOY gibi büyük bir şahsiyet tarafından kaleme alınabilirdi.

İstiklal Marşı bizler için yalnızca bir marş değil, tarihten silinmek istenen bir milletin istiklâlini hangi fedakârlıklara katlanarak nasıl kazandığını anlatan bir destan, her bir dizesiyle geçmişten günümüze gelen ve sonsuza dek korunması gereken manevi bir mirastır.

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.                                         

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!

Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım;

Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak milletimizin istiklal mücadelesinin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızı aynı his ve milli heyecanla okumaya devam edecek; milli varlığımıza yönelik her türlü tehdit ve ihanete karşı gözümüzü kırpmadan mücadele vermeye ve devletimizin bekası söz konusu olduğunda tüm imkânlarımızla sonuna kadar milletimizin yanında yer almaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 101. yılı vesilesi ile Milli Marş yazma yarışmasına para ödülü olduğu için katılmak istemeyen Mehmet Akif ERSOY,” Milli Marş kesinlikle para ile satılmaz.” diyerek, hiçbir ücret almadan İstiklal Marşını yazmıştır.  Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve minnetle anıyorum. Sözlerime Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’’ sözleriyle son verirken, vatanımızın bütünlüğü ve Türk milletinin birliği uğruna canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyorum.''dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yesilermenekgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.